Flor

Verzot op verpleegkunde!

Leuke Links

Voer zelf een knieoperatie uit.

13 weeks’ is het verhaal van zes verpleegkundigen. Je ziet hoe ze leven en werken. Je ontmoet patiënten en collega’s en ziet hun dagelijkse leven in het ziekenhuis.

Getuigenissen

“De zorg blijft evolueren en wij evolueren mee. Je weet nooit genoeg.”

Katrien Ausloos Verpleegkundige Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant

"De keuze voor thuisverpleging was snel gemaakt. Ik wou geen hele dagen binnen zitten en ik wou werken in mijn eigen gemeente. Je werkt met een team en je gaat toch alleen op ronde, bovendien heb je een wagen ter beschikking."
"Ik werk voornamelijk als vervangster en heb vaak dagelijks andere patiënten. Hierbij luisteren wij naar onze patiënten, geven hen advies waar nodig en verwijzen door bij problemen. Naast het op ronde gaan, werk ik enkele uren per week op de dienst begeleiding en ontwikkeling als 'ontwikkelaar', waar ik me vooral met wondzorg en stomazorg bezig hou. Ik volg verschillende vormingen, neem deel aan verscheidene werkgroepen en geef nu en dan vorming, zowel intern als extern."
"Ik hou van de afwisseling in mijn werk, deze variaties maken het zo interessant en leuk om te doen. Ook het contactmet de patiënten en het helpen van patiënten geeft voldoening. De zorg blijft evolueren en wij evolueren mee. Je weet nooit genoeg. Het is fijn om zowel het denken als het doen met elkaar te kunnen combineren. Je blijft gedreven om je altijd bij te scholen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ook het hulp bieden op maat van de patiënt en voor de patiënt, zodat deze zo goed mogelijk geholpen wordt."