Flor

Verzot op verpleegkunde!

Male Nurse action figure

Want het leven is meer dan studeren en werken alleen! Barbie en haar zussen zullen wel een verpleegsteroutfit in hun kast hebben hangen, maar een mannelijke verpleegkundige kom je niet veel tegen in speelgoedland. Deze pop kan een rolmodel zijn voor de toekomst, zo zegt een Amerikaanse website. De pop heeft een stethoscoop en draagt een clipboard met een röntgenafbeelding.Voor de fans!

Talenten

De talenten van een verpleegkundige
Het beroep van een verpleegkundige omvat vele aspecten, wat maakt dat verpleegkundigen over heel wat vaardigheden en competenties beschikken. Welke kwaliteiten moet je als verpleegkundige in huis hebben?

Handige Harry

Een verpleegkundige komt met verschillende geavanceerde technieken en materialen in contact. Verzorging vereist niet alleen inzicht en kennis, maar vraagt ook handigheid. Al van in de opleiding leren de studenten in het vaardigheidscentrum de praktische vaardigheden in alle veiligheid. Deze doorgedreven training staat garant voor een kwalitatief hoogstaande opleiding.

Teamspeler

Een verpleegkundige is een echte teamspeler. Ze werkt in een team van verschillende disciplines, met onder meer de arts, de kinesist, de diëtist, de ergotherapeut en de sociaal werker. In de gezondheidszorg kan je niet zonder de steun van je collega's. Het biedt de mogelijkheid om samen te werken met en te leren van andere disciplines.

Hartendief

Een verpleegkundige heeft veel menselijk contact, zowel met patiënten als andere zorgverleners. Het is belangrijk dat de verpleegkundige een luisterende en begripvolle ingesteldheid heeft, dat ze zich gemakkelijk kan inleven in de gevoelens van de andere. Respect is hier een sleutelwoord.

Lefgozer

Voor de patiënt is de verpleegkundige de spilfiguur, zowel in een ziekenhuis als in een verzorgingsinstelling of thuis. Ze is verantwoordelijk voor de zorg voor de patiënt en helpt hem om zijn zelfstandigheid te herwinnen. Op een accurate en snelle manier moet de verpleegkundige de juiste beslissingen durven nemen. In noodsituaties bepaalt zij wanneer een arts moet worden geroepen.

Whizzkid

Een verpleegkundige werkt niet alleen met mensen, maar vooral met mensenkennis en kennis van zaken. Zij komt met heel wat geavanceerde technieken in contact. Daarom is een wetenschappelijke basis een must. Na haar studies bouwt een verpleegkundige die basis verder actief uit.